fbpx

Otizm Merkezi

Otizm Merkezi

Otizm Merkezi

Otizm küçük yaşlarda ortaya çıkan bireylerin yaşamları boyunca devam eden bir rahatsızlık olarak karşımıza çıkmaktadır. Ülkemiz Otizmli bireylere yönelik birçok hizmet kalitesine sahiptir. Otizm merkezi adı altında birçok rehabilitasyon kurumları bulunmaktadır. Otizm erken teşhisle kişilerin hayatlarının daha yaşanabilir hale gelmesini sağlayabilecek rehabilitasyon merkezleri otizmli kişilerin hayatlarında önemli rol oynamaktadır. Otizm sahibi kişiler sosyallikten uzak, iletişim becerisi gelişmemiş kişilerdir. Otizm nedir? başlıklı yazımızı okuyarak otizmle alakalı daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Otizm merkezleri bireylerin sosyal yönlerini geliştirici hizmetler sunmaktadır. Otizmli kişilere özel içerikli terapi programlarıyla hizmet uygulanmaktadır. Otizm tedavisine erken yaşta başlanılması gerekilmektedir. Bireyler yetişkinlik düzeyine geldiklerinde hastalığın tedavisi çok güçleşmektedir. Otizm merkezleri günümüzde otistik bireylere en iyi en kaliteli hizmeti sunmaktadırlar. Bireyleri sosyal gelişimini destekleyici terapi yöntemleriyle hastalığın olumsuz etkileri azaltılmaktadır.

Otizm merkezleri; otizmli bireylere yönelik etkili eğitim öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğü kurumlar olarak karşımıza çıkar. Otizm merkezlerindeki etkinlikler ve farklı aktiviteler sayesinde otizmli bireylerin yeteneklerinin etkili bir seviyede geliştirilmesi de mümkün hale gelmektedir. Elbette ki otizmli bireylere özel hazırlanan etkinliklerin başarılı sonuçlar ortaya koyabilmesi, bu tür etkinliklerin otizmli bireylerin ilgi ve ihtiyaçlarına yönelik olmasıyla doğrudan ilgilidir. Bundan dolayı otizm merkezleri etkinlik takvimi düzenlerken otizmli bireylerin niteliklerini de dikkate almak durumundadır.

Otizm Merkezleri ve Çalışma Prensipleri

Dopamin Spor Kulübü, Gaziantep bölgesinde hizmet veren bir otizm merkezidir. Otizmli bireylerin hayata daha kolay adapte olmalarını ve aileleriyle birlikte spor yapmalarını sağlayan bir firmadır. Uzman hocalarımız, alanında deneyimli eğitmenlerdir ve otizm spektrum bozukluğuyla çalışmada uzmandırlar. Otizm merkezimizde, bireysel ihtiyaçlara uygun olarak özel eğitim programları sunulur. Spor aktiviteleri, iletişim becerilerini geliştirme, sosyal etkileşimi artırma ve motor becerileri destekleme amacıyla kullanılır. Dopamin Spor Kulübü olarak, otizmli bireylerin potansiyellerini keşfetmelerini ve destekleyici bir ortamda gelişmelerini sağlamak için çaba sarf ediyoruz.

Otizmli Bireylerin Nitelikleri

Otistik bireyler duygu durumları, davranışları, tavırları normal bireylerden tamamen farklı bir rahatsızlık olarak karşımıza çıkmaktadır. Otizm merkezi otistik kişiler için en önemli eğitim yoludur. Otizmli bireyler göz iletişimi kuramazlar. Gözlerini iletişim sırasında sürekli kaçırırlar. Konuşmalarında zorluklar yaşarlar, aynı zamanda iletişim sırasında anlamsız cümleler kurarlar. Otizmli bireylerin %70’ine yakında zeka geriliği problemi mevcuttur. Dolayısıyla otistik bireyler özel gereksinimi olan çocuklar için özel eğitim kuruluşlarına gitmeleri gerekmektedir.

Otizmli bireyler son derece hassas ve duygusal insanlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Otizmli bireylerle iletişim kurarken asla onlara bağırmamak gerekir. Otistik bireyler çabucak duygu durumuna göre ağlayabilmektedirler. Otistik bireyler özellikle çocuklar yaşıtlarıyla oyun oynayamazlar. Sürekli yalnız kalmak isterler. Sürekli bir çekingen tavır içerisindedirler. Otistik kişiler nesnelere anlamlar yükleyerek, sürekli olarak tekrarlayıcı davranışlarda bulunurlar.

Otistik bireyler çevresinde olan olaylarla ilgilenmezler. Tamamen kendilerini dinlerler. Nesnelere anlamlar yükleyerek onlarla konuşurlar. Hiperaktivite bozukluğu otistik bireylerde sık görülen sorunlardan birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Otizimli bireylerin fiziksel hareketlerden, temaslardan asla hoşlanmazlar. Sarılma, kucaklaşma, öpme, dokuma gibi faaliyetleri sevmezler. Otizimli bireylerin konuşmalarında her zaman bir yavaşlık gecikmen durumu mevcuttur. Sürekli olarak konuşmayı öğrenmiş olsalar dahil hep aynı kelimeler etrafında dönerler.

İsmi ile seslenildiğinde tepkisiz kalırlar. Hayal kurma becerileri çok zayıf olduğu için normal çocukların yaptığı eylemleri yapamazlar. Otizm merkezleri bütün bu davranışları düzeltmeye yönelik sıkı bir terapi hizmeti vermektedir. Bütün bu bilgiler ışığında otizmli çocukların özel çocuklar oldukları için otizm merkezlerinin mutlaka onlara özel etkinlikler düzenlemesi gerekmektedir.

Otizm Kaç Yaşında Görülmektedir?

Otizm erken yaşta görülen bir hastalıktır. Daha anne karnındayken günümüzde tespit edilebilmesi mümkündür. Otizm merkezi erken yaşta otizm teşhisi konulan çocuklara, bireylere en iyi geliştirici hizmeti vermektedir. Otizmin en sık görülme sıklığı yaklaşık olarak 1-3 yaş aralığında görülmektedir. Bu yaş aralığına gelen çocuklar davranışlarıyla normal davranmadıkları dikkat çekmektedir. Çocukların davranışları diğer yaşıtlarının hareketlerinden farklı olurlar. Aynı zamanda yaşıtlarıyla oynamazlar.

Otizm tedavi edilmediği durumlarda ergenlik ve yetişkinlik döneminde en üst düzeyde artış gösterir. Yetişkinlik dönemine ulaşan otizimli bireylerin tedavi çok zordur. Dolayısıyla tedaviye erken teşhis kişinin yaşam kalitesini çok iyi derece de arttırmaktadır. Yaşam kalitesinin arttırılması için mutlaka erken teşhiste bir otizm merkezinde tedavi alınması gerekilmektedir.

Otizm Genetik Midir?

Otizmin neden oluştuğu konusunda günümüzde hala kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Otizm merkezi olarak faaliyet gösteren rehabilitasyon kuruluşları bu konu üzerinde çeşitli araştırmalar yapmaktadırlar. Otizm genellikle anne karnında oluşan bir rahatsızlık olarak karşımıza çıkmaktadır. Doktorlar yapılan son çalışmalarda hastalığın genetik olduğu konusunda hem fikir durumdadır. 

Otizm kişilerin hayatında kronik olarak devam eden bir hastalıktır. Kesin bir tedavisi günümüzde maalesef bulunmamakla birlikte kişilerin yaşamları boyunca devam eden bir rahatsızlık olarak karşımıza çıkmaktadır. Otizm merkezleri otistik kişilerinin yaşam kalitesini arttırılması amacıyla çeşitli terapilerle, ilaçlarla, aktivitelerle kişileri destekleyici programlar uygulamaktadırlar. 

Facebook hesabımızı takip edip yaptığımız hizmetleri görebilirsiniz.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

• Hizmetlerimiz

Dopamin Spor Kulübü

Siz de spor performansınızı arttırmak, ideal kilonuza ulaşmak, beslenme alışkanlıklarınızı kontrol altında tutmak ve diyetisyenimizden spor beslenmesi ve diyet konusunda profesyonel bir destek almak istiyorsanız geç kalmadan Dopamin’e gelin, sağlıkla kalın.

Bize Ulaşın

7/24 Bize Ulaşabilirsiniz.
0543 687 2727

Diyetisyen Galeri

Dopamin Spor Kulübü İletişim

Gaziantep'te hizmet verdiğimiz Otizmli çocuklarımız için Dopamin Spor Kulübü'nü aramaktan lütfen çekinmeyin. Size bir telefon kadar yakınız !

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir