fbpx

Andulasyon Cihazı Nedir?

Andülasyon Cihazı

Andulasyon Cihazı

Vücutta rejenerasyon süreçlerinde ve metabolizma da uyarı vermek amacıyla kullanılan andulasyon cihazı Almanya’da doktor ve klinik üniversiteleri tarafından üretilip, geliştirilmiştir. Andulasyon cihazının oluşturduğu titreşimler sayesinde vücutta yenilenme süreci oluşmaktadır. Özellikle de vücutta su toplanması ve ödemin hafiflemesi amacıyla ortaya çıkmıştır. Jenerasyon tedavilerinde sık, sık kullanılan bu cihaz biyofiziksel prensiplerine uygun olarak geliştirilmiştir.

 

Cihaz sayesinde sadece bir organ üzerine yahut organın sistemlerine dayalı olarak değil, organizmada bulunan bütün fonksiyonlarda pozitif etkiler sağlanmaktadır. Cihazda bulunan titreşimler sayesinde vücuttaki lenfatik ve venöz sistemleri uyarılarak içerideki  suyun dışarı atılmasını sağlamaktadır. Vücutta biriken su ise kişi sağlığında tehlike yaratmakta ve rahatsızlık sebebi vermektedir. Gaziantep Dopamin Spor Kulübü bünyesinde gerçekleştirdiği  özel tedavi yöntemidir. 

 

 

Andulasyon Cihazı Faydaları

Vücudun yenilenmesi için titreşim uygulayan andulasyon cihazı birden çok sağlık sorunsalını ortadan kaldırmaktadır. Ayrıca metabolizmayı hızlandıran bu cihaz sayesinde kilo vermek mümkündür. Cihazın oluşturduğu titreşimler sayesinde bulunan kolejen liflerin deforme olmasını sağlayarak mikro akım oluşturmaktadır. 

 

Mikro akım sayesinde ise vücutta enerji arttırılması gerçekleşir ve hücreler yenilenir. Aynı zamanda besinlerin hızlı şekilde sindirilmediniz sağlayarak metabolizmayı hızlandırmaktadır.

Vücudun çeşitli bölgelerinde oluşan ağrılar nedeniyle şikayete giden hastalara çoğu zaman bu cihaz ile tedavi sağlanır.

 

Çünkü cihazın sunduğu yöntem sayesinde endorfin salınımı gerçekleşip ağrıyı dindirmektedir. Cihazın düzenli kullanılması durumunda verdiği tokluk hissi nedeniyle de kilo problemleri de ortadan kaldırmaktadır. Uyku problemi olan kişilerde cihazın kullanılması durumunda, problem ortadan kalkmakta ve kişinin kaliteli uyumasını sağlamaktadır.  Andulasyon Cihazı tedavisinde diyetisyen ve ekibimizden destek almak mümkündür. Ayrıca kilo problemlerini ortadan kaldırması nedeniyle Dopamin Spor Kulübü kapsamında da kullanılmaktadır. 

Andulasyon Cihazı Kullanıldığı Alanlar

Vücutta farklı nedenlere bağlı olarak ödemler oluşabilmektedir. Bu ödem ise kişide farklı hastalıkların ortaya çıkmasını da sağlamaktadır. Bu nedenle vücutta bulunan suyun farklı tedaviler eşliğinde dışarıya atılması gerekmektedir. Özellikle de andulasyon cihazı sağladığı titreşimler sayesinde vücutta bulunan suyun kolayca dışarıya atılmasını sağlamaktadır.

 

Ayrıca bu cihaz şu gibi alanlarda da fayda sağlamaktadır;

  • Kişinin iç organlarında oluşan yağlanma sonucunda andulasyon cihazı kullanılmaktadır.
  • Karın bölgesinde bulunan yağlanma sonucunda da bu cihazı sayesinde  başarılı etkiler ortaya çıkmaktadır.
  • Bazı kişilerde bacak dolaşım problemleri oluşabilmektedir. Andulasyon cihazı sayesinde ise bu problemler ortadan kalkabilmektedir.
  • Kişinin kilo verme problemi var ise andulasyon sayesinde metabolizmayı hızlandırarak, kilo problemleri de yok olmaktadır.
  • Vücutta ağrı oluşumu var ise cihaz kullanılabilmektedir.
  • Boyunlarda oluşan yahut belde oluşan fıtıkların ortadan kalkma nedeniyle de kullanılmaktadır.
  • Kişide kabızlık bulunuyor ise cihaz kullanılmalıdır.
  • Sürekli olarak şahısta gerginlik bulunuyor ise cihaz sayesinde, stres ve gerginlikler de yok olmaktadır.
  • Eğer kişinin vücudunda lenfatik dolaşım bozukluğu bulunuyor ise andulasyon cihazı kullanılmalıdır.
  • Romatizma rahatsızlığı bulunan kişilerde andulasyon cihazı kullanılmaktadır.
  • Huzursuz bacak sendromu olan kişilere andulasyon cihazı önerilmektedir.
  • Doğumdan sonra oluşan yahut farklı nedenlere bağlı olarak oluşan karın sarkıntılarında da kullanılmaktadır.
 

Eğer rutin şekilde kullanılırsa andulasyon cihazı büyük oranla etkiler sağlamaktadır. Burada söz konusu cihazın uygun bir şekilde kullanılması da şarttır. Tam da bu noktada spor aktivitelerinde uzman olan bir ekibe ihtiyaç duyulmaktadır. Gaziantep Dopamin Spor Kulübü spor aktivitelerinin etkili bir düzeyde yapılması noktasında profesyonel çözümler ortaya koymaktadır.

 

Andulasyon Ne İşe Yarar?

Andulasyon cihazı, bu titreşim terapisini sunan özel cihazlardır. Genellikle yatağa benzer bir yüzey üzerine yerleştirilir ve kullanıcılar bu yüzeye uzanarak tedaviyi alırlar. Andulasyon cihazları, aşağıdaki konularda yardımcı olabilir.

 

Kas Gevşemesi

Andulasyon, kasların rahatlamasına yardımcı olabilir. Özellikle stres ve gerginlik nedeniyle sıkılaşan kaslar için etkilidir.

 

Kan Dolaşımı

Titreşimler, kan dolaşımını artırabilir. Bu, dokulara daha fazla oksijen ve besin maddesi ulaşmasına yardımcı olabilir.

 

Ağrı Azaltma

Andulasyon cihazları, kronik ağrıları hafifletmeye yardımcı olabilir. Özellikle bel ağrısı, boyun ağrısı ve eklem ağrıları gibi sorunlar için tercih edilir.

 

Hareketlilik Artışı

Titreşim terapisi, vücudu hareket ettirmekte zorlanan kişilere yardımcı olabilir. Özellikle yaşlılar ve hareket kısıtlılığı olan kişiler için faydalı olabilir.

 

Andulasyon Terapi Faydaları Nelerdir?

Andulasyon terapi, andulasyon cihazlarının kullanıldığı özel bir tedavi yöntemidir. İşte Andulasyon terapinin öne çıkan faydaları.

 

Stres Azaltma

Andulasyon terapi, vücuttaki stresi azaltabilir ve rahatlama hissi yaratabilir.

 

İyileşme Hızlandırma

Spor yaralanmaları veya cerrahi sonrası iyileşme sürecini hızlandırabilir.

 

Kalite Uykusu

Andulasyon terapi, daha iyi bir uyku kalitesi sağlayabilir ve uyku sorunlarıyla başa çıkmaya yardımcı olabilir.

 

Genel İyi Hissetme

Düzenli andumedic terapi, genel sağlık ve zindelik seviyelerini artırabilir. Andulasyon cihazı ve andumedic terapi, vücut ve zihin sağlığını iyileştirmek için etkili bir yol olabilir. Ancak herhangi bir sağlık sorununuz varsa, bu tedavi yöntemini kullanmadan önce bir sağlık profesyoneline danışmanız önemlidir.

 

Andulasyon Cihazı Kimler Uygulanabilir?

Çok fazla hareket eden kişilerin, vücudunu rahatlatması amacıyla andulasyon cihazı kullanmaktadır. Genellikle spor yapan kişiler tarafından bu cihaz tercih edilmektedir. Kronik şekillerde kemikte yahut vücutta ağrı şikayeti bulunan kişilerin kurtulmak amacıyla da bu cihaz kullanılmaktadır. Ayrıca jenerasyon yöntemlerinde de bu cihazları tedavi amacıyla kullanılmaktadır.

 

Özellikler kişilerde çok fazla uyku problemi yahut kronik derece de stres ve gerginlik bulunuyor ise doktorlar tarafından önerilen bir cihazdır. Enerjisi düşük kişilerde de doktorlar çok sıklıkla bu cihazı önermektedir. Ayrıca hamile kişilerde ve 15 yaş altı kişilerde bu cihazı kullanımı tavsiye edilmemektedir.

 

Hemen her bütçeye uyan andulasyon cihazı bulmaktadır. Ayrıca bu cihazlar bilindiğinin aksine daha uygun fiyatlıdır. Bütün bu bilgiler ışığında andulasyon cihazının her zaman etkili çözümler ortaya koymak noktasında yeni nesil bir ürün olduğunu rahatlıkla ifade etmek de mümkün olmaktadır.

 

Andulasyon Kimlere Uygulanmaz?

Andulasyon, genellikle birçok kişi için güvenli bir terapi yöntemidir. Ancak, bazı durumlarda veya sağlık koşullarında andulasyon uygulanmaması önerilir.

 

Hamilelik

Hamilelik sırasında titreşim terapisi, bebek için risk oluşturabilir. Bu nedenle hamilelik döneminde andulasyon önerilmez.

 

Kalp Sorunları

Kalp hastalığı olan kişiler, andulasyonun neden olabileceği yoğun titreşimler nedeniyle dikkatli olmalıdır. Özellikle kalp pili taşıyanlar veya kalp rahatsızlığı geçirenler, bir doktora danışmalıdır.

 

Cilt Problemleri

Ciltte açık yaralar, iltihaplar veya deri hastalıkları bulunan kişiler, andulasyon sırasında daha fazla tahriş riski taşıyabilirler.

 

Andulasyon Zararları Nelerdir?

Andulasyon genellikle güvenli bir terapi yöntemi olarak kabul edilir, ancak yanlış kullanılması veya uygun olmayan kişilere uygulanması durumunda bazı riskler taşıyabilir. Bu riskler şunlar olabilir.

 

Deri Tahrişi

Cilt hassasiyeti olan kişilerde veya çok yüksek titreşim seviyeleri kullanılması durumunda deri tahrişi görülebilir.

 

Kan Akımı Sorunları

Düşük kan basıncı olan kişilerde veya uzun süreli kullanımda kan akımı sorunları yaşanabilir.

 

Baş ağrısı ve Mide Bulantısı

Yüksek titreşimler bazı kişilerde baş ağrısı ve mide bulantısına neden olabilir.

 

Andulasyon Sonrası Beslenme Nasıl Olmalı?

Andulasyon sonrası beslenme, genel sağlık kurallarına uygun olarak şekillendirilmelidir. Özellikle şunlara dikkat etmek önemlidir.

 

Su Tüketimi

Terapi sırasında vücut sıvı kaybına uğrayabilir, bu nedenle yeterli su içmek önemlidir.

 

Dengeli Beslenme

Vitaminler, mineraller ve proteinler açısından zengin bir beslenme düzeni önemlidir. Taze meyve ve sebzeleri tercih edin.

 

Ölçülü Beslenme

Aşırı yemekten kaçının ve ölçülü bir şekilde beslenmeye özen gösterin. Andulasyon terapisi, uygun şekilde kullanıldığında birçok kişi için rahatlama ve stres azaltma amacıyla faydalı olabilir. Ancak, yukarıda belirtilen durumları göz önünde bulundurarak, her zaman bir sağlık profesyoneline danışmanız önemlidir.

 

Andulasyon Terapi Hakkında Sık Sorulan Sorular

 

Andulasyon Terapi Fiyatları?

Andulasyon terapi fiyatları, tedaviyi sunan merkeze ve uygulama süresine bağlı olarak değişebilir. Genellikle bir dizi seans gerektiği için fiyatlar toplam seans sayısına göre belirlenir.

 

Andulasyon Terapi 1 Ayda Kaç Kilo Verdirir?

Andublasyon terapi, kilo verme amacıyla tasarlanmış bir tedavi yöntemi değildir ve tek başına kilo kaybına neden olmaz. Ancak düzenli egzersiz ve sağlıklı bir beslenme programı ile birlikte uygulandığında, vücut tonusunu artırabilir ve metabolizmayı hızlandırabilir.

 

Andulasyon Zayıflatır mı?

Andulasyon terapinin kilo verdirme potansiyeli, kişinin yaşam tarzına, beslenme alışkanlıklarına ve fiziksel aktivite düzeyine bağlıdır. Yalnızca Andulasyon terapisi ile hızlı kilo verme beklentisi gerçekçi değildir. Kilo vermek için birçok faktörü dikkate almak ve sağlıklı bir şekilde kilo verme hedeflerine ulaşmak önemlidir.

 

Andulasyon Ödem Attırır mı?

Andulasyon terapi, vücuttaki ödemleri azaltmaya yardımcı olabilir. Çünkü masaj benzeri titreşimler vücut dokularının drenajını artırabilir ve lenfatik sistem üzerinde olumlu etkileri olabilir. Ancak, ödem attırmak için tek başına bir çözüm değildir. Diğer sağlıklı yaşam alışkanlıkları ile desteklenmelidir.

 

Regl Dönemde Andulasyon Yapılır mı?

Regl döneminde Andulasyon terapi yapılabilir. Elbette kişinin rahat hissetmesi ve ağrı veya rahatsızlık yaşamaması önemlidir. Herkesin deneyimi farklı olabilir. Bu nedenle regl döneminde yapılacak terapiye dikkat etmek ve sağlık profesyonelinin önerilerini takip etmek önemlidir.

 

Andulasyon İle Zayıflayanlar

Andulasyon terapi ile kilo veren kişiler olabilir. Ancak bunun yanı sıra sağlıklı bir diyet ve düzenli egzersiz de gereklidir. Andulasyon terapi, vücut tonusunu artırabilir ve metabolizmayı hızlandırabilir. Ancak kilo verme sürecini hızlandırmak için tek başına yeterli değildir.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

• Hizmetlerimiz

Dopamin Spor Kulübü

Siz de spor performansınızı arttırmak, ideal kilonuza ulaşmak, beslenme alışkanlıklarınızı kontrol altında tutmak ve diyetisyenimizden spor beslenmesi ve diyet konusunda profesyonel bir destek almak istiyorsanız geç kalmadan Dopamin’e gelin, sağlıkla kalın.

Bize Ulaşın

7/24 Bize Ulaşabilirsiniz.
0543 687 2727

Jimnastik Galeri

Dopamin Spor Kulübü İletişim

Gaziantep'te hizmet verdiğimiz Otizmli çocuklarımız için Dopamin Spor Kulübü'nü aramaktan lütfen çekinmeyin. Size bir telefon kadar yakınız !

3 yorum

  1. Düşük beklentilerle gidip beni hiç ummadığım kadar şaşırtan ve vucüt ağrılarıma iyi gelen cihaz. Ağrıları olanlara şiddetle tavsiye ederim.

  2. Andulasyon cihazı hakkında pek bilgim yoktu, bu yazıyı okuduktan sonra faydaları hakkında çok şaşırdım. Özellikle ilgimi çeken metabolizmayı hızlandırması ve kilo vermeye yardımcı olması oldu.

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir