fbpx

Akondroplazi Tedavi Merkezi

Akondroplazi Tedavi Merkezi

Akondroplazi Tedavi Merkezi

Günümüzde cücelik sorunu yaşayan birçok kişinin en çok ihtiyaç duyduğu hizmet türlerinden birisi de Akondroplazi tedavi merkezi hizmeti veren kurumlardır. Cücelik geçmişten, günümüze birçok insanda, birçok toplumda görülen bir rahatsızlıktır. Tedavi edilmesi gerekir çünkü kişilerin hayatlarını hem fiziki hem de psikolojik olarak kısacası ciddi şekilde etkilemektedir. Cücelik anne, baba ve aileden kaynaklı olarak gelişen genetik bir rahatsızlıktır. Hastalık büyüme hormonunda yaşanan olumsuzluklardan kaynaklanmaktadır.

Akondroplazi tedavisinde fizik tedavi merkezleri en çok işlevselliğe sahip kurumlardır. Ayak ve el sorunları fizik tedavisi sonucunda çözülmektedir. Fizik tedavi hastalığın iyileştirilmesin de oldukça önemli rol oynamaktadır. Akondroplazi hastalarının kulak duyusu organı ciddi derece etkilenmektedir. Kişiler de duyu kayıpları yaşanmaktadır. Kulak içi enfeksiyonlar kulakta ciddi zararlara sebebiyet verecektir.

Kulak enfeksiyonları gelişmiş antibiyotik ilaçlarla, gerekli görülürse cerrahi müdahaleyle çözülebilmektedir. Akondroplazi tedavi merkezleri günümüzde ortopedi ve travmatoloji alanında hizmet veren doktorlar tarafından hizmet yapılmaktadır. Uzman doktorlar tarafından hastalar kontrol edilerek, hastanın kemik yapısının durumunu öğrenilmesi için röntgen çekilmektedir. Doktor röntgen sonrası gerekli değerlendirmeleri yaparak fizik tedavi bölümüne hastaları yönlendirmektedir.

Eğer ki kişinin kemiklerinde kireçlenme ve  eğrilik problemleri mevcut ise  kişiye ancak cerrahi operasyon uygulanarak kireçlenmeler giderilmektedir. Eğrilikler ise plak ve vida yardımıyla düzeltilerek uyumlu vücut fonksiyonuna göre yapılandırılmaktadır. Fizik tedavi süresi boyunca kişinin ellerine ve ayaklarına işlevsellik hareketler kazandıracak egzersizler uygulanmaktadır. Egzersizler sonucunda kişi el ve ayaklarını bundan böyle daha rahat daha işlevsel şekilde kullanabilme becerisine sahip olmaktadır.

Akondroplazi Rahatsızlığının Görülme Sıklığı

Akondroplazi genetik bir cücelik hastalığıdır. Ailenizdeki kişilerde bulunması durumunda çocuklarınızda olması da muhtemel bir durumdur. Akondroplazi tedavi merkezi cücelik hastalığının yol açtığı ağrıların giderilmesine yönelik egzersizler yapmaktadır. Normal bireylerde cücelik hastalığının görülme olasılığı 10 binde 1 şeklinde ifade edilmektedir. Oranlar değişkenlik gösterebilmektedir.

Akondroplazi kadınlarda erkeklere oranla daha sık karşılaşılan durumdur. Kadınların büyüme hormonuna bağlı olarak bu durum şekillenmektedir. Akondroplazi tedavisi söz konusu olduğu zaman fizyoterapi hizmetleri sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Bu noktada Akondroplazi tedavi merkezlerinin her zaman etkili bir hizmetin adresi konumunda yer aldıkları da bilinmektedir. Akondroplazinin kadın ve erkeklerde birbirine yakın oranda görüldüğü bilinmektedir. Bu tür rahatsızlıkların 15.000 – 30.00 doğumda bir görülme olasılığının var olduğunu ifade etmek mümkün olmaktadır.

Akondroplazi Risk Faktörleri Nelerdir?

Cücelik hastalığının risk faktörleri incelendiğinde aileden kaynaklı kalıtımsal hastalık olma durumu en belirgin rol olarak karşımıza çıkmaktadır. Cücelik kalıtsal bir rahatsızlıktır. Akondroplazi tedavi merkezi kişilerinin daha konforlu bir hayat yaşayabilmesi tedaviler gerçekleştirmektedir. Akondroplazi büyüme hormonuna bağlı olarak ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Kemik yapısındaki bozukluklar hastalığın en önemli belirtisidir. 50 yaşın üzerinde baba olmuş kişilerin çocukları en büyük risk faktörlerindendir.

Anne ve baba her iki kişide de Akondroplazi hastalığı olması durumunda bebeklerin dünyaya ölü olarak doğma olasılığı oldukça yüksektir. Bu tarz kişiler doğrudan risk faktöründedir. Akondroplazi gündeme geldiğinde genetik faktörlerin yanı sıra birtakım beslenme bozukluklarıyla hormon bozuklukları da karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca çocuk yaşta görülen birtakım rahatsızlıklar da bu tür sorunlar açısından önemli bir risk faktörü olarak tanımlanmaktadır.

Akondroplazi Hastalarında Kronik Tekrarlayan Rahatsızlıklar Nelerdir?

Akondroplazi hastalığı kişilerin hayatları boyunca hayat kalitesini olumsuz olarak etkileyen en önemli hastalıklardan birisidir. Kişilerde hastalığın ortaya çıkardığı yan etmenlere bağlı olarak kronik rahatsızlıklar meydana gelir. Kulak içi enfeksiyonları sürekli olarak tekrarlanmaktadır. Antibiyotiklerle enfeksiyon sorunu çözüme kavuşturulsa da kulak için enfeksiyonlar sürekli olarak tekrarlanmaktadır. Gerekli görüldüğü takdirde yapılacak olan cerrahi işlemler sorun kökünden çözülebilir.

Akondroplazi çocuklar da kronik olarak sık sık hidrosefali rahatsızlığını tekrarlamaktadır. Bireylerin ağız yapısında da bozukluklar, dişlerinde ağrılar sürekli olarak tekrarlamaktadır. Cücelik hastalığına sahip olan kişilerin kemikleri kısa olarak geliştiği için yürüyüş aksamaları sürekli olarak görülmektedir. Maalesef kemik yapısının tam düzeltilmesi günümüz tıp dünyasında mümkün değildir.

Kişiler görülen en sık problemlerden birisi de kronik ağrılardır. Diz bölgesinde kişilerin ciddi ağrılar görülmektedir. Ancak kişiler dizlerini bükmede oldukça zorlanmaktadırlar, çünkü eklem ağrılarının yol açtığı problemler kişilerin hayatlarını son derece olumsuz olarak etkilemektedir. Akondroplazi tedavi merkezi kişilerin ağrılarının giderilmesine yönelik gelişmiş egzersiz hareketleriyle kişilere en gelişmiş fizik tedavi hizmetlerini sunmaktadır. Fizik tedavi süresi sonucunda kişilerin ağrıları özellikle kireçlenmeleri giderilerek kişiler artık rahatlığa kavuşturulmaktadır. Cücelik tedavilerinde, boy uzatma ameliyatları ile ilgili bilgi almak için tıklayınız.

Yeni gelişmelerden haberdar olabilmek için bizleri sosyal medyadan takip edebilirsiniz .

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

• Hizmetlerimiz

Dopamin Spor Kulübü

Siz de spor performansınızı arttırmak, ideal kilonuza ulaşmak, beslenme alışkanlıklarınızı kontrol altında tutmak ve diyetisyenimizden spor beslenmesi ve diyet konusunda profesyonel bir destek almak istiyorsanız geç kalmadan Dopamin’e gelin, sağlıkla kalın.

Bize Ulaşın

7/24 Bize Ulaşabilirsiniz.
0543 687 2727

Jimnastik Galeri

Dopamin Spor Kulübü İletişim

Gaziantep'te hizmet verdiğimiz Otizmli çocuklarımız için Dopamin Spor Kulübü'nü aramaktan lütfen çekinmeyin. Size bir telefon kadar yakınız !

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir